Haber

“Özel Çocukların Eğitimi İçin 13 Milyar Liranın Üzerinde Ödenek”

Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Devletin yalnızca bu yıl özel çocukların eğitimi için ödediği tutar 13 milyar liranın üzerindedir.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “6. “Özel Eğitimde Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü ve Eğitim Niteliklerinin Artırılması Konulu Türkiye Toplantıları” programına katıldı. Bakan Tekin, özel eğitim hizmetlerinin standartlara uygun olarak sunulması amacıyla uluslararası gelişmeleri takip ettiklerini belirtti. güncel ve bilimsel yöntemlerle yaygınlığının ve kalitesinin artırılması, eksik kalan alanlarda düzenlemelerin yapılması amacıyla çalışmalar yapıldığını anlatan, 2005 yılında çıkarılan yasayla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin yetkilerinin devredildiğini anlattı. Milli Eğitim Bakanlığına konuşan Tekin, “Bu kapsamda 3 bin 243 kurumda toplam 55 bin personelimiz ile 559 bin kişiye hizmet veriyoruz. Yalnızca bu yıl devletin eğitim süreci için ödediği tutar 13 milyar liranın üzerinde bir rakam” dedi. Kurumların alan uzmanları tarafından yönetilmesi, kurumlara sosyal hizmet uzmanı atanması, telafi eğitimleri, merkezlerin çalışma saatleri gibi farklı konularda yasal düzenlemeler yaptıklarını anlatan Tekin, şöyle konuştu: , “Bu camiada hem ahlaki, insani ve vicdani sorumluluklarımızla hem de kamusal sorumluluklarımızla sektöre hizmet etmek için varız. Sizi sabote etmeye çalışan, böylece hizmetlerinizin etkisini azaltan, kamuoyundaki imajı olumsuz etkileyen unsurlar vardı. “Eylül ayı itibarıyla kurumların açılışını durdurduk, bununla ilgili mevzuat altyapısını da sizlerle birlikte sürdüreceğiz.” Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yaptıkları her çalışmada değerli destek sağladıklarını sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, “Devletin yalnızca bu yıl özel çocukların eğitimi için ödediği tutar 13 milyar liranın üzerindedir.”

Özel Eğitim Değerli Bir Konuma Sahiptir

Bakan Yusuf Tekin, Özel Özel Eğitim Konfederasyonu’nun düzenlediği programda yaptığı konuşmada, “Halk yaşasın, devlet yaşasın” sloganıyla toplumun her kesimine hizmet sunduklarını belirterek, bunun misyonları olduğunu belirtti. özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere destek ve eğitim sağlamak. Sosyal devlet anlayışının bir tezahürü olarak özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere toplumda hak ettikleri değeri kazandırmak, sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel açıdan eşit koşullara sahip olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Tekin, şöyle konuştu: “Eğitim, sosyal ve kültürel hayata katılmak, günlük yaşam becerilerini uygulamalı olarak görmektir.” “Programın değerlendirme ve toplumda aktif rol oynama gibi gelişimsel etkisi, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerimiz ve öğrencilerimiz için kritik önem taşımaktadır.” dedi. Özel eğitimin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğitim sisteminde kapsamı, işlevi ve uygulamalarıyla değerli bir konuma sahip olduğuna işaret eden Tekin, bu konuda işbirliği içinde değerli çalışmalara imza attıklarını ve bundan gurur duyduklarını söyledi. ondan. Engel türü, sosyoekonomik düzeyi ve cinsiyeti ne olursa olsun her çocuğun, öğrenme potansiyelini mümkün olan her yerde tam olarak besleyen bir eğitim sistemine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tekin, eğitim sistemini tüm çocukların potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri şekilde inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

66 milyon kişiye eğitimsel değerlendirme ve teşhis hizmetleri

Aile destek ve rehberlik araştırma merkezlerinin eğitsel değerlendirme ve tanılama süreciyle öğrenciler için en uygun eğitim ortamlarını ve uygulanacak eğitim programını belirlemeye çalıştıklarını belirten Tekin, şöyle konuştu: “Bütünsel bir yaklaşımla çocuklarımızı özel eğitim rehabilitasyon merkezlerine yönlendiriyoruz. . Bu noktada hazırladığımız eğitim programları doğrultusunda destek eğitim hizmetlerinin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri tarafından hassasiyetle uygulanmasına önem veriyoruz. 2007 yılından bu yana eğitimsel değerlendirme ve teşhis hizmeti verdiğimiz birey sayısı yaklaşık 66 milyondur.”

559 Bin Kişi Tamamlayıcı Eğitim Aldı

Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitimi ve rehabilitasyonunun tek bir alandaki faaliyetlerle sağlanamayacağını belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda rehberlik hizmetleri vermektedir. okullarla ortak çalışmalar yürüteceğiz. Belki de burada eksik olan bu çocukların sosyal hayatta biraz daha aktif olmalarını sağlamak. Belki burada biraz eksiğimiz var, ileride burayı geliştirmek gerekebilir. “Bu prestijle bugün takviye eğitim alan 559 bin bireyi, ailelerini ve okullarını göz önüne aldığımızda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin toplumun çok önemli bir kesimine hitap ettiğini, devletin hizmetlerinin topluma yansıdığını görüyoruz. çok önemli bir ölçüde.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu